U Beču, posle Austrijanaca, živi najviše Srba

Posle Austrijanaca, u Beču živi najviše Srba, objavljeno je u novom bečkom Statističkom godišnjaku za 2015, u kojem se navodi i da Bečlije na cipele godišnje potroše više para nego na slatkiše.

У Бечу, после Аустријанаца, живи највише Срба У Бечу, после Аустријанаца, живи највише Срба

Bečki Statistički godišnjak sadrži i druge zanimljive informacije, prenela je Fena. Tako, na primer, u Beču živi 1,8 miliona ljudi, od kojih su 51,5 odsto žene.

Stanovništvo Beča čine državljani 181 zemlje, a nakon Austrijanca (72,6) u austrijskom glavnom gradu je najviše državljana Srbije (4,1). Slede Turci, Nemci, Poljaci i Rumuni.

Prosečna starost žene pri rođenju prvog deteta u Beču je 29,5 godina, a najpopularnija imena za dečake i devojčice prošle godine su bila David i Ana.

Prema tzv. „big mek indeksu“, u Beču je potrebno raditi 12 minuta za kupovinu tog popularnog „Mekdonaldsovog“ proizvoda. Poređenja radi, u Berlinu je za kupovinu „big meka“ potrebno raditi 13, u Briselu 16, Rimu 18, a u Madridu 19 minuta.

Bruto domaći proizvod Beča iznosi 84,2 milijarde evra, odnosno 47.300 evra po glavi stanovnika.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво