Читај ми!

СПЦ: Погоршано здравствено стање патријарха Иринеја

Дошло је до погоршања општег стања патријарха Иринеја, као последица ковида 19, саопштила је Српска православна црква. Викарни епископ патријарха Иринеја, владика Стефан је рекао да је стање поглавара СПЦ за сада под контролом, иако остаје борба и забринутост због његових година.

Српска православна црква је саопштила да је дошло до погоршања општег стања патријарха Иринеја, као последица ковида 19. "Стални конзилијум лекара уз присуство лекара из Руске федерације прати опште и клиничко стање Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја", саопштила је СПЦ.

О здравственом стању Његове Светости јавност ће бити и на даље извештавана, наводи се у саопштењу. 

Викарни епископ патријарха Иринеја, владика Стефан је рекао да је стање поглавара СПЦ за сада под контролом, иако остаје борба и забринутост због његових година.

Владика Стефан, који је и старешина Храма Светог Саве, рекао је да су симптоми изазвани коронавирусом код патријарха, који је примљен у болницу 4. новембра, касније кренули нагло, да патријарх теже дише и да брину због његових година.

"Срећа нису проблеми са срцем, само вирус", рекао је викарни епископ патријарха Иринеја о чијем здрављу, како додаје, брине и тим лекара из Русије.

Тада, како је саопштено, није имао симптоме и био је доброг општег стања, и без тегоба. "Вирус је касније кренуо нагло, и тек касније су се почели појављивати класични проблеми", рекао је владика Стефан Шарић и додао да се сви надају да ће се здравствено стање поправити.

"Забринути смо, очекивали смо да ће се ствари развијати у другом правцу", рекао је владика.

Патријарх Иринеј, који је на Велику Госпојину напунио 90 година, хоспитализован је 4. новембра у вечерњим сатима у ВМЦ "Карабурма" након што је тест у оквиру редовне контроле показао да је позитиван на коронавирус.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво