Вучић и Хоти у недељу у Бриселу, пре тога видео-самит са Меркеловом и Макроном

Председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Авдулах Хоти састаће се у недељу, 12. јула, у Бриселу, најавио је портпарол ЕУ Петер Стано.

Петер Стано напомиње да су у питању "комплементарни" састанци који су део процеса дијалога коме посредује ЕУ.

"Формални дијалог Београда и Приштине наставља се у недељу, након виртуелног састанка између представника Косова, Србије, Француске, Немачке и ЕУ", навео је Стано.

Стано је најавио да ће на виртуелном самиту посвећеном дијалогу, који 10. јула организују Немачка и Француска, ЕУ представљати шеф дипломатије Жосеп Борељ.

Уочи најаве о одржавању састанка у Бриселу објављено је и да ће француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел бити домаћини самита Београд-Приштина у петак, 10. јула, чији је циљ ублажавање напетости између балканских ривала, саопштено је из канцеларије француског председника, јавља АФП.

Састанак Александра Вучића и Авдулаха Хотија одржава се у оквиру најновије рунде дијалога Београда и Приштине и након отказаног састанка који је 27. јуна требало да се одржи у Белој кући уз посредство специјалног изасланика председника САД Ричарда Гренела.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво