Читај ми!

Финални дуел Реал Мадрида и Јувентуса

Хоће ли Реал Мадрид постати први тим од 1990. који је одбранио титулу првака Европе или ће Јувентус напокон, после 21 године, освојити дуго сањани трофеј? Сазнаћемо у директном преносу финала Лиге шампиона са стадиона "Миленијум" у Кардифу од 20.45 на Првом програму и путем лајв стриминга на сајту РТС-а.

19.30 – Уочи утакмице навијаче ће на стадиону забављати бенд Блек Ајд Пиз.

19.15 – Десетине хиљада навијача допутовали су главни град Велса, а град Кардиф има много проблема са смештајем због малог броја хотела.

У Кардифу живи 350.000 људи и то је један од најмањих градова који је био домаћин финалне утакмице Лиге шампиона.

18.50 – Вечерашње финале Лиге шампиона је прво које ће бити играно под затвореним кровом због безбедности, после напада у Манчестеру у коме су погинуле 22 особе.

18.30 – Препродавци у Кардифу испред стадиона продају улазнице за финале фудбалске Лиге шампиона по цени и до 1.500 евра, јавља Бета.

Полиција је упозорила навијаче да буду опрезни, пошто постоји могућност да су неке улазнице фалсификоване.

Мадриђани имају прилику да постану први тим у историји који је одбранио трофеј Лиге шампиона у новом формату и уједно подигну лестицу у својој богатој ризници на чак 12. пехар шампиона Старог континента, док Јувентус јури свој трећи.

И торинска "стара дама" жели да пише историју, садашња генерација постала би прва која је Јувентусу донела "триплету" (само је Интеру у Италији то пошло за руком), а прекинула би "проклетство" губљења финала, након шест пораза међу којима је једно против Реала 1998. године.

Баш тај пораз био је веома болан само две године након последњег Јувентусовог трофеја Лиге шампиона, који је одлучио тадашњи репрезентативац Југославије Предраг Мијатовић јединим голом у Амстердаму.

Сада су са једне стране најбоља одбрана на челу са легендарним Ђанлуиђијем Буфоном, који још увек чека "ушати" пехар, и нападачима Паулом Дибалом и Гонзалом Игуаином, а са друге Кристијано Роналдо, Серхио Рамос, Карим Бензема, Лука Модрић - имена за загарантовани спектакл.

Тренер фудбалера Јувентуса Масимилијано Алегри не придаје велики значај изгубљеним финалима.

"Јувентус није изгубио шест финала, већ је учествовао у осам. Долазак до финала је невероватан успех. Финале Лиге шампиона је једно као и Супербол и тада мораш да будеш прави човек на правом месту. Одушевљен сам што имамо овакву прилику", рекао је Алегри.

Можда ће највећа пажња да буде усмерена на тренера Реала Зинедина Зидана, бившег фудбалера Јувентуса, одакле је својевремено направио велики трансфер у Мадрид и касније дотакао сам врх. Француз сада може да помери нове границе.

"Наравно да ће за мене бити нешто специјално меч против Јувентуса, у Торину сам провео важан део каријере и много научио. Сада сам у Реалу, клубу мог живота и даћу све од себе да поново подигнемо трофеј", навео је Зидан, поручивши да су шансе 50:50.

Зидан није једини "прелетач" двобоја на стадиону Миленијум, интересантно је да ће их бити још тројица јер су дрес Јувентуса носили Алваро Мората, а Реала Игуаин и Сами Кедира.

Колико су два трофејна тима кроз историју имала много битака говори и податак да је њих међусобни дуел други по броју одиграних утакмица у Европи, а скор је потпуно изједначен 8-2-8.

Један од њих ће вечерас од 20.45 после 90 минута, можда и више, имати много више разлога за славље од саме победе у "класику".

Финални дуел на стадиону "Миленијум" у Кардифу можете пратити у директном преносу на Првом програму и путем лајв стриминга на сајту РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво