Читај ми!

Реал брани титулу против Јувентуса

Фудбалери Реала изгубили су од Атлетика са 2:1, али због победе у првом мечу од 3:0 пласирали су се у финале где их очекује дуел са Јувентусом. Финале је на програму 3. јуна у Кардифу.

Атлетико је кренуо сјајно већ у 16. минуту је водио са 2:0, међутим Реал се дигао из нокдауна постигао гол. Потом је умирио темпо, концентрисао се на одбрану свог гола и рутински привео меч крају.

Сјајно прво полувреме. Атлетико је кренуо силовито, напао је и таква игра му се исплатила. Већ у 12. минуту долази до предности Мигез је био највиши у скоку након корнера и затресао мрежу.

Наставио је Атлетико у истом стилу и четири минута касније у казненом простору оборен је Торес. Неумољив са беле тачке био је Гризман - 2:0.

Атлетико је стао и почео да тактизира, што га је коштало гола у, најнезгоднијем тренутку, 42. минуту сусрета. Грешку одбране домаћина користи Реал. Бензема је ушао у казнени простор, са гол-аут линије додаје до Кроса. Уследио је шут, Облак одбија лопту до Иска који је смешта у гол - 2:1.

У  наставку сусрета Реал је био тај који је контролисао игру. Атлетико је запретио неколико пута, али није могао до гола. Реал је вребао углавном из контранапада, створио је неколико шанси, али је успео у основном - да сачува свој гол.

"Краљевски" клуб је први запретио у наставку, покушао је Кристијано Роналдо из слободног ударца у 48. минуту, а голман Облак је добро одбранио. Роналдо је покушао и 10 минута касније, али је лопта отишла поред леве стативе.

Добру шансу Атлетико је пропустио у 67. минуту. Прво је голман Реала Кејлор Навас добро одбранио шут Караска, лопта се одбила до Кевина Гамеира који није успео главом да убаци лопту у гол. Реал је у 74. минуту запретио преко Бенземе, ко је главом био непрецизан после доброг додавања Марсела са леве стране.

До краја утакмице није било озбиљнијих прилика па се екипа Зинедина Зидана пласирала финале, где ће покушати да освоји 12. титулу европског првака.

Реал ће у финалу Лиге шампиона 3. јуна у Кардифу играти против Јувентуса, који је елиминисао Монако. Реал ће покушати да постане први тим који је одбранио титулу у Лиги шампиона од како је формирано то такмичење у овом формату.

Ток меча:

22.37 - Крај меча. Реал је у финалу.

22.11 - Велика прилика за Атлетико да повећа вођство одлази у неповрат, пошто је Кејлор Навас у два наврата феноменално интервенисао, после удараца Караска, потом и Гризмана. 

21.52 - Слободан ударац искоса са леве стране. Уместо центаршута Роналдо је упутио снажан сут ка голу. Облак је био на месту и одбио лопту. 

21.50 - Почело је друго полувреме. 

21.35 - Полувреме, Атлетико води са 2:1, али су "јорганџијама" сада потребна још три поготка за пласман у финале. 

21.27 - ГОООЛ! Реал смањује на 2:1. Стрелац је Иско у 42. минуту. Бензема је сјајно прошао по левој страни упослио је Кроса, који шутира, Облак успева да одбије лопту, али само до Иска који је смешта у мрежу.

21.02 - ГОООЛ! Атлетико води са 2:0. Стрелац је Гризман из једанаестерца у 16. минуту.

21.01 - Пенал за Атлетико. Торес је оборен у казненом простору.

20.58 - ГОООЛ! Атлетико води са 1:0. Стрелац је Саул Мигез 12. минуту. Корнер са десне стране Мигез је био највиши у скоку и погодио мрежу.

20.52 - Реал је узвратио у наредном нападу, али је шут Каземира Облак успео да одбије у поље.

20.50 - Атлетико је запретио у петом минуту. Коке се нашао у прилици, али је Навас одбио у корнер. После набачене лопте Торес је шутирао, али без промене резултата. 

20.45 - Почео је меч ... 

20.30 – Познати су састави два тима:

Атлетико: Облак, Хименез, Савић, Годин, Фелипе, Габи, Коке, Нигез, Караско, Гризман и Торес;

Реал: Навас, Данило, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Крос, Модрић, Иско, Бензема и Роналдо.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво