Читај ми!

Бајер Леверкузен избегао пораз од Штутгарта, Лајпциг и Вердер убедљиво славили

У дербију Бундеслиге водећи Бајер Леверкузен је успео да настави серију без пораза иако је гостујући Штутгарт водио до самог финиша меча када су у шестом минуту надокнаде постигли погодак за 2:2 и поделу бодова у последњој данашњој утакмици 31. кола. У раније одиграним утакмицама Лајпциг је после преокрета надиграо Борусију Дортмунд са 4:1 на свом терену. И Бајерн је као домаћин славио над Ајнтрахтом са 2:1, идентичним резултатом је Волфсбург славио против Фрајбурга на гостовању, а Вердер је декласирао Аугзбург са 0:3.

Штудгарт је одлично ушао у меч са водећим тимом и будућим шампионом, који је ове сезоне у одличној серији од чак 45. утакмица без пораза, и учинило се да ће успети да прекине ту несвакидашњу серију.

Већим делом меча одвијао се врло равноправан дуел а до главног заплета је дошло током другог полувремена.

Штутгарт је до вођства дошао у 47. голом Фухриха, а само десет минута касније је дуплирао вођство.

Поготком Адлија у 62. минуту за 2:1 Леверкузен је задржао наду да може до изједначења и поделе бодова али је та нада готово угасла јер се ушло у судијсу надокнаду. Када се учинило да је пораз неминован у шестом минуту надокнаде Андрих успева да затресе мрежу за изједначење што је 17 гол Леверкузена који су постигли после 89. минута.

У раније одиграном мечу фудбалери Борусије су одлично почели меч и повели на гостоваљу у 20. минуту голом Џејдона Санча али су домаћини потом преузели иницијативу и успели да начине преокрет за убедљиву победу.

Само три минута касније белгијски нападач Лоис Опенда је затресао мрежу за изједначење, а у самом финишу првог полувремена Лајпциг је повео са 2:1 поготком 20-годишњег Словенца Бењамина Шешка.

На почетку другог полувремена, већ у 46. минуту било је 3:1, када је дефанзивац Мохамед Симакан постигао гол, коначан резултат поставио је Криштоф Баумгартнер у 80. минуту.

На свом терену је сигуран био Бајерн у дуелу саАјнтрахтом и повели су већ у 9. минуту поготком најбољег стрелца лиге Харија Кејна.

Ајнтрахт је 14 минута касније успео да дође до изједначења поготком Уго Екитикеа али је то било све.У другом полувремену домаћини повећавају притисак а Хари кејн успева у 61. минуту да други пут затресе мрежу гостију и практично донесе победу тиму.

Идентичним резултатом Волзбург је на гостовању надиграо Фрајбург иако су домаћини повели у 42. минуту аутоголом Себастијана Борнауа и са предношћу отишли на полувреме.

У самом финишу меча Волфсбург успева да начини преокрет за коначну победу прво изједначивши у 82. минуту поготком Максимилијан Арнолда да би Ларкое постигао и други погодак у 90. минуту за коначну победу.

Вердер је био убедљив на гостовању Аугзбургу, а до убедљивог тријумфа су дошли у другом полувремену захваљујући головима Романа Шмида у 52, Марвина Дукша у 61. и Оливијеа Демана у 90. минуту.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара