Читај ми!

Реал закорачио у финале, Атлетико немоћан пред Роналдом

У мадридском дербију, првом мечу полуфинала Лиге шампиона, Реал савладао Атлетико резултатом 3:0. Потпуно незаустављив, невероватни Кристијано Роналдо постигао све голове на мечу.

Реал је имао иницијативу од самог почетка, стварао је више шанси и више је нападао, док Атлетико није упутио ниједан ударац у оквир гола.  

Реал је боље започео меч и већ у десетом минуту стигао до предности. Модрић је центрирао, дефанзивци Атлетика избацили лопту, али само до Каземира, који ју је вратио пред гол Јана Облака, а Кристијано Роналдо сместио у мрежу.

Реал је и након гола нападао свим силама, али је Облак у неколико наврата феноменално реаговао и сачувао мрежу Атлетика.

Друго полувреме није било узбудљиво попут првог, али је у њему Реал практично завршио посао.

Марсело је у 73. минуту центрирао до Карима Бенземе, који је уштоповао лопту на око 18 метара од гола, а онда се одбранио од Дијега Година и додао до Роналда, који је снажним ударцем повисио на 2:0. 

Атлетико је после тога покушао офанзивније, али је убрзо платио због тога, када је после једног контранапада Роналдо дошао до ивице шеснаестерца, проследио лопту Лукасу, који је дошао скоро до гол-аут линије, а онда у паду вратио лопту ка центру до Роналда, који је мирно постигао гол.

То је Роналду био 101. гол у Лиги шампиона и 103. у европским такмичењима. Реванш се игра за осам дана, а Реал ће, како ствари стоје, имати прилику да одбрани трофеј освојен прошле сезоне.

У другом полуфиналу сутра играју Монако и Јувентус.

Овако је протекао меч:

22.25 – ГОООЛ! И још једном – Кристијано Роналдо! Хет-трик Португалца.

22.16 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо у 74. минуту постиже свој други погодак на мечу и доводи Реал до предности од 2:0.

21.32 – Крај првог полувремена. Реал на паузу иде са предношћу од 1:0.

21.03 – Најбољу прилику за сада за Атлетико имао је Гамеиро у 18. минуту када се нашао у казненом простору Реала, али је као победник дуела изашао Навас.

20.54 – ГОООЛ! Реал води са 1:0 од десетог минута, стрелац је Роналдо који је свој 101. гол у Лиги шампиона постигао ударцем главом након убачене лопте Каземира.

20.52 – Прва права прилика на мечу за Реал у седмом минуту. Карвахал је пробио по десној страни и шутирао, али је његов ударац одбранио Облак.

20.45 – Почео је меч на стадиону "Сантијаго Бернабеу", први посед на утакмици имаће гостујућа екипа.

20.00 – Познати су састави тимова. 

Реал: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Крос, Каземиро, Модрић, Иско, Роналдо, Бензема.

Атлетико: Облак, Ернандез, Савић, Годин, Филипе Луис, Коке, Габи, Саул, Караско, Гризман, Гамеиро.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво