Izložba "Kutija" – 70 unikatnih radova

U Maloj galeriji ULUPUDSA otvorena je izložba "Kutija". Petu godinu zaredom ova tema inspiriše naše eminentne umetnike, studente i učenike umetničkih škola. Postavku čini sedamdeset unikatnih radova od trideset četiri umetnika.

Izložba "Kutija" je multidisciplinarna sa različito zastupljenim stilovima. Umetnici su inspiraciju nalazili u mašti, slobodi, prirodi, koloritu. Svaki od izloženih eksponata ima ilikovnu i primenjenu vrednost.

"Ja sam u svom radu predstavila beskonačnost i slobodu. A sama ideja, parče neba u jednoj sobi, prostoriji, ne zvuči loše. Tako da u jednom malom komadu sloboda, mašta", kaže Nađa Trajković.

"Našla sam svoju ideju u žiru ili kestenu. Oba mogu da se otvore i da se nešto odloži. Tako sam stilizovanjem došla do svoje forme koju sam kasnije napravila od porcelana i glazirala", navodi Marija Pucarević Stijović.

Od minijature do većih dimenzija, maštovitih umetničkih izraza, kutije su napravljene od drveta, keramike, plastike, kože, tekstila. Najinovativniji radovi su nagrađeni.

"Nešto prati nove trendove i da materijali budu moderni. PVC folija je moderan materijal. Tu su i silikonske stvari, ogledala. Najviše odlučuje umetnička forma i umetnički izraz", objašnjava predsednica Umetničkog saveta Snežana Pešić Rančić.

Izložba "Kutija" u Maloj galeriji Ulupudsa do 28. februara.

broj komentara 0 pošalji komentar