"Buđenje" uz Goricu i Dragana

Poznati voditeljski par Gorica Nešović i Dragan Ilić od 10. maja na Prvom programu Radio Beograda. Svakog radnog dana Gorica i Dragan vodiće emisiju "Buđenje".

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda od 10. maja u terminu od 6.00 do 9.00 časova moći će da prate emisiju "Buđenje" koju će uređivati i voditi Gorica Nešović i Dragan Ilić. Svakog jutra dobro poznati voditeljski par uključivaće se u Jutarnji program RTS-a.

Glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda Dušan Radulović izjavio je na konferenciji za novinare da je nova emisija još jedan u nizu koraka ka modernizaciji programa.

Prema njegovim rečima, Gorica i Dragan će biti "gospodari sadržaja programa", a njihovo iskustvo, način rada i stil osvežiće program Radio Beograda.

Istraživanja pokazuju da je Radio Beograd i dalje radio kome slušaoci najviše veruju, rekao je Radulović i dodao da je slušanost radija sve bolja i da je uvek među tri najslušanija radijska programa u Srbiji.

Gorica Nešović navodi da je nova radijska emisija "Buđenje" plod saradnje Radio-televizije Srbije i novoosnovane produkcijske kuće "Super miš".

"To znači da nismo na jaslama RTS-a, već smo Dragan i ja samo želeli da proizvod našeg rada iznesemo na tržište", rekla je Gorica.

Gorica je naglasila da rad na Radio Beogradu ima mnoge prednosti, i da je taj radio "jedan od mladalačkih snova za koji je mislila da se nikada neće ostvariti".

Prelazak profesionalni izazov

Prema rečima Dragana Ilića, radio u segmentu jutarnjeg programa jedini može da nadmaši televiziju, a pitanje prelaska na Radio Beograd je pitanje profesionalnog izazova.

Dragan i Gorica u potpunosti su odgovorni za produkciju programa, uključujući sadržaj i slušanost.

"Na Radio Beogradu nam je dozvoljeno da radimo sve što smo osmislili", rekao je Dragan.

"Na Radiju B92 osetili smo da nam treba jedna logistička podrška koju nismo dobili. Odluka o prelasku na Radio Beograd trajala je poslednjih nekoliko meseci", kaže Dragan i dodaje da se nada da će nova emisija "Buđenje" doprineti kvalitetu programa Radio Beograda.

Prvi program Radio Beograda emituje 22 sata živog programa, koji prvenstveno ima informativnu funkciju. Jedan je od retkih, takozvanih "programskih" radio stanica koji ima tačno određenu satnicu emisija. Radio ima i razrađenu mrežu dopisništava u Srbiji, zemljama u okruženju i svetu.

Arhiv Radio Beograda ima više od 150.000 sati programa i jedan je od najznačajnijih u ovom delu Evrope.

Internet sajt Radio Beograda sastavni je deo sajta RTS-a. Posetioci sajta ubuduće će moći da prate program Radio Beograda i preuzimaju određene emisije. Takođe, posetioci sajta moći će da aktivno učestvuju u "kreiranju" delova programa Radio Beograda.

Biografije Gorice i Dragana

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Po završetku srednje škole, 1982. godine postaje saradnik Omladinske emisije "Ritam srca" na Studiju B.

Do 1989. godine radila je na Studiju B kao voditelj u brojnim muzičko-zabavnim emisijama, kvizovima, top listama, noćnom i dnevnom programu. Na Televiziji Beograd učestvovala je u školskom programu "Ponedeljnik" i u eksperimentalnom programu Trećeg kanala.

Poslednjih šest godina sa Draganom je vodila emisiju "Dizanje" na Radiju B92, gde je poslednje četiri godine bila direktorka programa.

Objavila je dve knjige inspirisane običnim životom "Priči nikad kraja" i "Kuvarica".
Zaljubljena u radio, zanesena biljkama i prirodom, fascinirana Nikolom Teslom, opčinjena ljudskom energijom...

Kako navodi, "majka je pubertetlije, deset godina razvedena, ali se mnogo lepo slaže sa bivšim mužem".

Dragan Ilić je rođen 20. januara 1969. godine u Prištini. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci, vojsku u Zadru, a fakultet u Beogradu. Diplomiran je psiholog, bubnjar u nekoliko bendova. Oženjen je Živanom Šaponjom Ilić i ima dva sina, Danila i Matiju.

Od 1994. godine radio je na B92. Njegove omiljene emisije koje je smislio i vodio su "TV Manijak", "Taksi B92", "Manijaci na Točkovima". Osnivač je muzičkog festivala "Ring Ring". Kolumnista je nedeljnika Vreme.

Dobitnik je nagrade za TV kritiku Dušan Duda Timotijević i Oskara popularnosti za 2009. godinu.

"Mladolik, monogaman, od skora mali privrednik - sa Goricom osnivač nezavisne produkcije Super miš", detalj je iz biografije Dragana Ilića.

broj komentara 230 pošalji komentar
(sreda, 09. apr 2014, 07:27) - anonymous [neregistrovani]

zagadjena voda

Banovci, vec trideset godina ne piju vodu iz vodovoda, a bojlere moramo menjati svakih sest meseci zbog kamenca

(petak, 28. mar 2014, 09:13) - olga [neregistrovani]

nas beograd

svaki radni dan pocinje druzenjem sa vama, do posla uzivam u vasim dosetkama, duhovitostima, ozbiljnim temama, u svemu. zivim na liniji trojke i taj prevoz, kojim za dvadesetak minuta stiyem do grada, retko koristim! Zasto? zato sto me je sramota kako izgleda trg na kome se nalazi zeleznicka stanica "Beograd": zarđale, išarane, zardinjere u kojima raste SAMO korov. Sramota. Još ako vidim neke mlade ljude koji u Beograd stizu IR kartama, pomislim kakav li je to prvi utisak. Pomozite, pozovite nekoga iz grada da pokusamo da promenimo sliku o našem gradu, o sebi. I tako se siri dobrota. Hvala vam na svemu sto cinite. Veliki pozdrav Olga

(sreda, 26. mar 2014, 08:23) - Tomi [neregistrovani]

Za Buđenje

"Otkrio" sam vas prije godinu dana dok sam se vozio na posao. Od onda vas redovito slušam. Najbolji ste voditeljski par u regiji. Veliki pozdrav Gorici i Draganu, jutro uz vas je :)

(sreda, 05. mar 2014, 08:43) - Dragan Neskovic [neregistrovani]

tarzan

Dragi moj imenjace slusao sam tvoj razgovor na Engleskom sa baletanima iz Koreje i mislim da si Engleski jezik ucio zajedno sa aktuelnim predsednikom.Pozdrav AAAAaaaaaaAAAAAAAaaaaaaa.....

(sreda, 26. feb 2014, 15:02) - anonymous [neregistrovani]

pozdrav iz Leskovca

Veliki pozdrav za najbolji voditeljski par od Cavke. Ocekujemo Vas uskoro na cevape.

(sreda, 12. feb 2014, 08:07) - Ana [neregistrovani]

majstori

majstori su jedini posetioci kojima se radujemo dvaput a to je kad dolaze i kad odlaze

(ponedeljak, 10. feb 2014, 08:17) - anonymous [neregistrovani]

Исправка

Не мора Гоца увек да буде у праву.На пример за реч ,,кацига,, у падежу није ,,на кацизи,, него ,,на кациги,,као што каже Драган. То је једна од речи која прави граматички изузетак као на пример ,,лига,,.

(četvrtak, 05. dec 2013, 07:06) - Vera Rankovic [neregistrovani]

O abortusu

Videla sam preko TV da govorite o abortusu i to u skladu sa vec uobicajenim mitovima. Abortus nije dobra stvar i u Srbiji se koristi kao glavno sredstvo kontracepcije. Sto nije dobro. Umesto da branite pravo na abortus koji treba da se ogranici samo na izuzetne slucajeve vi promovisete ovu stetnu praksu koja neminovno steti zdravlju zene narocito kada ona tokom reproduktivnog perioda ima vise pa i preko deset abortusa. Zaboravili ste na postojanje raznih vidova kontracepcije koje treba promovisati. Gotovo sve mlade devojke imaju bar po jedan abortus sto rezultira time da kasnije kada to zele nisu u stanju da zatrudne. Onda drzava daje velike pare za vestacku oplodnju. Slazem se da je ovo los potez; ali broj abortusa treba SMANJIVATI edukaciijom i besplatnom kontracepcijom jer je pitanje abortusa u Srbiji zloupotrebljeno pa je od prava zene postalo teret zene. pozdrav Vera Rankovic

(ponedeljak, 26. avg 2013, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

Ukljucenje

Preporucujem da dajete telefon za direktno ukljucenje kada ste u programu za RTV , za neke neobicna pitanja :)

(ponedeljak, 26. avg 2013, 19:27) - Starija gospodja [neregistrovani]

U vezi trajne za kosu

Posle oslobodjenje '45 godine frizeri su radili vrucu i hladnu trajnu za kosu. Razlika izmedju vruce i hladne trajne je to da jje hladna trajna stavljana sa kiselinom na kosu i trajala je krace,a vruca trajna je trajala po godinu dana i tada su zene zahtevale vrucu trajnu zbog nedostatka para . Stavljala se tako sto su se vruci metalni vikleri sa kiselinom umotavali u kosu, stim da su zene cesto bile opecene i imale teske opekotine po glavi . Posto niste znali odgovor evo sad sam Vam razjasnila.