Антологија "Љубав је живот" – најлепше љубавне песме из целог света

Писац и преводилац Ненад Максимовић објавио је антологију "Љубав је живот". Реч је о књижевном делу у коме су сабране најлепше љубавне песме писаца из целог света, од праисторије па све до данас.

"Љубав је живот", антологија унутар антологије каква још није објављена код нас, изузетно је значајно штиво зато што обједињује све епохе и дела преко 600 песника из целог света.

"У овој књизи је сабрано нешто што је највредније дала наша цивилизација. Јер остаће само дела љубави. Љубавна поезија је сама есенција човековог духа и његовог стваралаштва", каже Максимовић.

Концепт, садржај, обим и дизајн, чине ову књигу јединственом.

"Књига је урађена крајње професионално. Са предговором, поговором, са индексима песника по земљама, па индексом песника по азбучном реду. Ту је и индекс преводилаца којих има око 260. Имамо три рецензента - академик Матија Бећковић, др. проф. Дарко Танасковић и др. проф. Миомир Петровић", рекао је Максимовић.

Вредност ове антологије не заснива се само на њеном књижевном значају. Она такође представља културни и историјски манифест нашег друштва.

број коментара 0 Пошаљи коментар