"Небојшини другови" траже да КЦ Панчево понесе име Глоговца

У Градском парку у Панчеву школски другови Небојше Глоговца почели су прикупљање потписа грађана за допуну имена Културног центра који би по њиховом мишљењу требало да понесе име нашег славног глумца који нас је прерано напустио. Подршку су добили и од Небојшиних колега, глумаца из београдских позоришта.

Група грађана "Небојшини другови" , професори и наставници из основне школе "Јован Јовановић Змај" и гимназије "Урош Предић" у жељи да сачувају од заборава лик и дело свог најпознатијег ђака покренули су потписивање петиције да се Културни центар у Панчеву, где је започео каријеру допуни његовим именом. 

"Небојша је великан српског глумишта и не само српског, него и глумишта региона. Добио је толико иностраних награда за своју глуму, а све што је урадио на сцени потиче са панчевачких дасака", рекла је Александра Михајловић, Небојшина школска другарица.

Небојшини школски другови и професори кажу да су први који су покренули једну овакву иницијативу, а да имају и подршку грађана сведочи и то што су за само неколико сати прикупили 350 потписа.

"Ми знамо да постоје и друга славна имена људи који су заслужни, али Небојша припада тој маси имена и припада тим људима који не смеју да се забораве", истакла је Снежана Панић, Небојшина разредна, наставница у ОШ "Јован Јовановић Змај".

Снежана Панић ће са својим бившим ђацима следеће недеље предати Градској управи све прикупљене потписе у нади да ће Културни центар понети име Небојше Глоговца, а једно је сигурно–он ће заувек живети у њиховим, али и у срцима бројних Панчеваца који ће га памтити по бројним маестралним улогама.

број коментара 0 Пошаљи коментар