Изложба "Кутија" – 70 уникатних радова

У Малој галерији УЛУПУДСА отворена је изложба "Кутија". Пету годину заредом ова тема инспирише наше еминентне уметнике, студенте и ученике уметничких школа. Поставку чини седамдесет уникатних радова од тридесет четири уметника.

Изложба "Кутија" је мултидисциплинарна са различито заступљеним стиловима. Уметници су инспирацију налазили у машти, слободи, природи, колориту. Сваки од изложених експоната има иликовну и примењену вредност.

"Ја сам у свом раду представила бесконачност и слободу. А сама идеја, парче неба у једној соби, просторији, не звучи лоше. Тако да у једном малом комаду слобода, машта", каже Нађа Трајковић.

"Нашла сам своју идеју у жиру или кестену. Оба могу да се отворе и да се нешто одложи. Тако сам стилизовањем дошла до своје форме коју сам касније направила од порцелана и глазирала", наводи Марија Пуцаревић Стијовић.

Од минијатуре до већих димензија, маштовитих уметничких израза, кутије су направљене од дрвета, керамике, пластике, коже, текстила. Најиновативнији радови су награђени.

"Нешто прати нове трендове и да материјали буду модерни. ПВЦ фолија је модеран материјал. Ту су и силиконске ствари, огледала. Највише одлучује уметничка форма и уметнички израз", објашњава председница Уметничког савета Снежана Пешић Ранчић.

Изложба "Кутија" у Малој галерији Улупудса до 28. фебруара.

број коментара 0 Пошаљи коментар