Савић позива синдикат на разговор

Управник Народног позоришта у Београду Дејан Савић позвао је чланове Драме националног театра и синдиката СИНГЛУС који траже његову оставку, да поново покушају да заједнички нађу решење за "синдикалну проблематику, уколико је има".

"Поштоване и драге колеге, још једном смо путем медија упознати с најавом ваших активности у наредном периоду, у шта спада редовно изношење ултимативних захтева и најава штрајка. Поново вас најљубазније позивам, да пре тих корака нађете времена и добре воље да седнемо и заједнички сагледамо синдикалну проблематику, уколико је има, и нађемо адекватна решења за исту", навео је Дејан Савић у посму СИНГЛУС-у.

Савић предлаже да у разговор буду укључени и други заинтересовани синдикати, "како би што свеобухватније лоцирали неуралгичне теме у нашој кући и лакше пронашли одговоре на питања из синдикалних области".

Што се тиче најаве штрајка, "уколико се, упркос отвореном позиву на разговор и договор, одлучите за ову активност, уверавам вас да ће Народно позориште поменути Закон (о штрајку), као уосталом и сваки други, поштовати у потпуности, штитећи тиме права и обавезе свих на које се чланови истог односе", навео је Савић.

"На крају, још једном апелујем на вашу професионалност, колегијалност и однос према својој уметности, како би пре свих других потеза приступили разговорима и договорима, и тако избегли враћање наше верне публике са врата дворана. Ово нам је свима у интересу, и свакако највећи приоритет од свих", закључио је управник Народног позоришта.

број коментара 0 пошаљи коментар