Светиславу Басари и Бојану Кривокапићу награда "Мирко Ковач"

Светислав Басара добио је награду "Мирко Ковач" за најбољу књигу есеја, за "Пушачи црвеног бана" у издању "Лагуне", а Бојан Кривокапић награђен је у категорији најбоље дело младог аутора, за роман "Пролеће се на пут спрема" у издању "Ред боксa".

Жири у саставу Влахо Богишић (председник жирија), Предраг Антонијевић, Енвер Казаз, Борка Павићевић и Драган Радуловић исту награду за 2017. годину доделио је и за најбољи сценарио за филм "Кратки излет" Игора Безиновића и Антa Златка Столице у продукцији "Студија Панголин" из Загреба.

Најбољим романом прогласио је "Ме'мед, црвена бандана и пахуљица" Семездина Мехмединовића у издању "Фрактуре" из Запрешића.

Награда "Мирко Ковач", која се састоји од 5.000 евра и повеље, додељена је четврти пут у оквиру петих "Дана Мирка Ковача", у ровињском биоскопу "Гандусио".

Додељује се за најбољи роман, за најбољу књигу есеја или публицистичку књигу, за најбољи сценарио по снимљеном филму и за најбоље дело младога аутора, а у конкуренцији су дела објављена или први пут приказана на подручју Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије.

број коментара 0 пошаљи коментар