Звезда светског балета промовише отварање реновираног Народног музеја

После петнаест година врата реконструисаног Народног музеја у Београду свечано се отварају 28. јуна. Радови се завршавају ,а завршава се и спот са балетском звездом Сергејем Полуњином којим ће се та значајна културна установа представити свету.

Суперстар светске балетске сцене, кореограф и глумац, Сергеј Полуњин гост је Београда због необичног повода. Полуњин је главни лик у споту Народног музеја – Буђење по музици Исидоре Жебељан. Каже да је атријум музеја је невероватан за балетску игру.

"Снимали смо јуче плес за 'Буђење'. То је одлична тема за овај музеј који започиње нову фазу живаота, каже Полуњин".

Истиче дасу музеји важна места за освешћење, нове емоције, нова искуства. "Мислим да је за публику потпуно невероватно да се народни музеј отвара", сматра Полуњин.

Пореклом Украјинац, овај ванвременски плесач, власник је српског пасоша. Нада се да ће утицати да се људи широм света заинтересују за богату културну баштину Србије.

"Моја мисија је да плес приближим људима, није важно на који начин да ли комбинацијом балета и индустрије игрица, филма и балета", сматра Полуњин.

Каже да би желео би да га комбинује са другим жанровима да би људи схватили шта све балет може да буде, какве све различите облике може да има балетска игра.

По многима најбољи играч данашњице, има много идеја. Желео да споји балет и електронску музику. Са деветнаест година постао је најмлађи првак лондонског Краљевског балета у историји те институције, а каже најбоље га је описала бака да, "плеше срцем, претварајући себе у музику".

 

број коментара 0 пошаљи коментар