Значајан напредак у културној сарадњи Србије и Ирана

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и амбасадор Ирана Хосеин Мол Абдолахи су оценили да је у последњих годину дана остварен значајан напредак у сарадњи између две земље и разговарали о предстојећем Међународном сајму књига у Техерану, на којем је Србија почасни гост.

Саговорници су разговарали и о унапређењу сарадње кроз гостовања уметника и институција из области савременог стваралаштва.

Амбасадор је истакао да је претстојећа посета Вукосављевића Техерану веома значајна за природу односа две земље и да ће се на овај начин сарадња учврстити подвукавши да је остварен напредак у свим областима када је реч о билатералној сарадњи. 

Абдолахи је прецизирао да је посета иранских држављана Србији значајно порасла од када је уведена директна авионска линија између Београда и Техерана и да сви који су је посетили имају веома позитивну слику о њој. 

Српски министар је изразио задовољство због напретка у односима Србије и Ирана и напоменуо да треба непрестано да се учвршћују као и да је област културе главни алат за то. 

Нагласивши да је Србија чврсто опредељена да настави са Ираном у том правцу, Вукосављевић је констатовао да су Међународни сајам књига и Недеља српског филма у Техерану одлична прилика за продубљивање односа.

Српски министар је изразио иницијативу за покретањем међурелигијског дијалога са цил?ем да се јавност упозна са религијама које су веома блиске што је наишло на велико одобравање код амбасадора Ирана. 

Саговорници су се сагласили да су међусобне посете кључ за упознавање и разумевање два народа, саопштило је Министарство за културу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 18. апр 2018, 17:30)
L.J.C. [нерегистровани]

Aferim!

Je li to onaj Sajam koji se desio bez ijedne nase knjige?