Отворена изложба карикатура "Пјер"

Изложба карикатура са 41. конкурса "Пјер", који традиционално расписује компанија "Новости", отворена је у београдској галерији "Прогрес" свечаним уручењем награда најуспешнијим учесницима.

Награда "Златни Пјер", која се састоји од плакете, дипломе и новчаног износа од 150.000 динара, уручена је карикатуристи Мухамеду Ђерлеку, сараднику домаћих дневних листова и часописа, који је већ добио два "Сребрна Пјера", 1990. и 2006. године.

Награда "Сребрни Пјер", уз коју поред плакете и дипломе, победнику припада и 100.000 динара, уручена је карикатуристи Горану Ћеличанину из Варварина, док је "Бронзаног Пјера" и 50.000 динара добио сликар и карикатуриста Сава Бабић из Лознице.

Награду за портрет-карикатуру, коју чине плакета, диплома и 30.000 динара, добио је Славиша Шеврт.

О најбољим карикатуристима ове године одлучивао је жири у саставу: Шпиро Радуловић, прошлогодишњи победник конкурса (председник), Зорица Томић, Александар Чотрић, Војислав Жанетић и Марко Алексић.

Конкурс карикатуре за награду који носи име познатог карикатуристе Пјера Крижанића, покренуо је дневни лист "Вечерње новости" 1967. године.

број коментара 0 пошаљи коментар