Конкурси за пројекте из области савременог стваралаштва

Министарство културе и информисања објавило је конкурсе за финансирање или суфинансирање пројеката за све области савременог стваралаштва.

Наредних дана биће објављени конкурс из области културног наслеђа, као и конкурси за суфинансирање пројеката који ће допринети успешном представљању Републике Србије у међународим оквирима, саопштило је министарство.

Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва отворен је до 10. фебруара, док је Конкурс за суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству отворен до 28. фебруара.

Конкурси Министарства културе и информисања објављени су у дневним новинама "Вечерње новости", као и на интернет страни Министарства културе и информисања.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић каже да ће конкурси за суфиннасирање пројеката у култури први пут ове године бити расписани у законском року.

Он је на конференцији за новинаре најавио да ће у наредних седам до 14 дана конкурси бити расписани у осам различитих области.

"Ранијих година из различитих разлога конкурси су расписивани и у марту и у априлу чиме су стварани проблеми и мањкавости у процедури. Ове године, уз напор свих запослених, успели смо да станемо на стабилну грану и конкурси ће бити расписани у законском року, што јесте лепа и охрабрујућа вест за све који учетсвују на тим конкурсима и који ће средства добити", истакао је министар.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 15. јан 2017, 08:55) - anonymous [нерегистровани]

izvinite, ali

...pravo vreme je bilo raspisivanje konkursa u oktobru prosle godine za 2017. da bi mogli da se realizuju pprojekti. ovako ce da se vuce konkurs do pola godine.

(уторак, 10. јан 2017, 12:04) - Раде Бакрачевић, главни уредник српских новина: "ШТАЈЕРСКЕ НОВОСТИ" из Словеније [нерегистровани]

Раде Бакрачевић, Лацкова улица бр. 7, 9252 РАДЕНЦИ, Словенија

Честитамо новом министру Владану Вукосављевићу и његовим сарадницима, који ће ове године расписати конкурсе у право време, да би добитници финансијских средстава могли да реализују своје пројекте у време у којем су друштва планирала реализацију својих пројеката.