Преминуо новинар Радован Бранков

Дугогодишњи новинар Радио-телевизије Србије и члан Удружења новинара Србије Радован Бранков умро је у Београду у 74. години, саопштио је УНС.

Радован Бранков је рођен 1939. године у Вршцу. Први новинарски посао био му је у листу Јеж, одакле је прешао у Радио Београд. Као аутор путописних репортажа провео је највећи део радног века.

Бранков је радио и на Студију Б, Пинку, Станкому. Последњих година на Телевизији БН водио је емисију "Репортер".

Добитник је бројних новинарских награда и признања, међу којима Годишње награде Радио-телевизије Београд и награде на фестивалу ИНТЕРФЕР. На конкурсу репортажа и документарних филмова освојио је награду "Гранд продукције".

Носилац је Повеље бранилаца Београда. Време и место сахране Радована Бранкова биће накнадно саопштени.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 06. мај 2014, 02:09) - dragan caran [нерегистровани]

odlaze kraljevi...

Sa Radetom je otisao mozda i poslednji pravi radijski I televizijski reporter. Skoro pola veka si mi bio kolega, ali, pre svega, prijatelj, moj i moje porodice. Odigrali smo bezbroj sahovskih partija, Skoro uvek si pobedjivao. Ovoga pita, neumitnost je pobedila, kralj je pao...pocivaj u moru. Tvoj Dragan Caran.

(понедељак, 05. мај 2014, 20:15) - anonymous [нерегистровани]

...


Drago nam je što smo imali tako divnog novinara kojega smo sa uživanjem slušali i gledali jer je on sam toliko uživao u svemu što je radio.

(понедељак, 05. мај 2014, 16:09) - anonymous [нерегистровани]

Radovan Brankov

Radovan Brankov je bio vrlo interesantan i duhovit novinar.Neka mu je večna slava.

(понедељак, 05. мај 2014, 15:22) - Aspalathos [нерегистровани]

Radovan

Otišao je jedan od velikih ljubitelja šaha, koji je sa puno entuzijazma izveštavao sa mnogih turnira. Naročito smo se sprijateljili za vreme Olimpijade u Jerevanu, odakle je izveštavao ne samo o šahu već i o mnogim kulturnim i istorijskim vezama Jermena i Srba. Dragi Radovane, nikad te niko nije matirao dokle god si u rukama držao kameru i mikrofon. Hvala ti za jedno veliko dugo i nezaboravno druženje, Andro Mošić.

(понедељак, 05. мај 2014, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

Slava Radetu

Znao je da animira gledaoce i slusaoce. Bio je pre svega covek, pa onda vrstan reporter. Znamo se odavno. Ostace u secanju sa svojim diktafonom, kao novinar kome je zivot prosao u traganju za raritetima. Neka mu je vecna slava i hvala. Nece biti zaboravljen.

(понедељак, 05. мај 2014, 13:03) - Djordje Djenić [нерегистровани]

Odlazak originalnog asa

Bio je jedan od mnogih novinarskih zanatlija, vredan i zaljubljen u svoj posao. Dobio je zaista puno nagrada jer su svi prepoznavali njegovu originalnost i talenat. Sa svojim radio kasetofonom, a potom i kamerom, obavio je stotine intervjua sa poznatima, ali, i sa običnim ljudima u skoro svim krajevima naše zemlje. Kao dobar šegrt znao je da uči, što danas skoro da ne postoji kod mladih novinara.
Naše novinarstvo je izgubilo puno odlaskom simpatičnog Radovana Brankova.

(понедељак, 05. мај 2014, 13:02) - ŠID [нерегистровани]

Polako.....

Odlaze doajeni srpskog novinarstva... Risto Kubura, Radovan Brankov