Одржава се 27.12.2016.

Хуманитaрна изложба удружења "Плава шкољка" за децу са инвалидитетом

Удружење самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом „Плава шкољка“ ће изложити своје новогодишње радове (украсе, честитке и друге), настале на креативним радионицама тог удружења у Галерији Радио-телевизије Србије (Таковска 10), у уторак, 27. децембра 2016. године, од 11 до 15 часова.

Хуманитaрна изложба удружења "Плава шкољка" за децу са инвалидитетом Хуманитaрна изложба удружења "Плава шкољка" за децу са инвалидитетом

Ова једнодневна хуманитарна акција под називом „Доброте је више само кад је делимо“ има за циљ да обезбеди средства неопходна Центру подршке и едукације (Улица Љубе Давидовића 55, локал 5, Звездара), како би деца и млади са инвалидитетом имали одговарајуће услове за боравак у том центру, за едукацију и дружење. У овом тренутку, Удружење нема довољно средстава за најам простора у којем његови чланови и штићеници свакодневно бораве.

Позивамо Вас да подржите рад Удружења самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом „Плава шкољка“ посетом њиховој изложби у Галерији РТС-а.

Удружење „Плава шкољка“ је основано на Божић 2010. године, а чланови су деца и млади са инвалидитетом из целе Србије, без обзира на дијагнозу. Оснивач удружења је самохрана мајка детета са инвалидитетом које има јединствену медицинску дијагнозу у свету. Од самог оснивања, то удружење покушава да децу и младе са инвалидитетом учини видљивијима у друштву, да их укључује у разне културно-спортске манифестације и да такве догађаје и само организује. 

Чланови удружења су само деца са другачијим могућностима од осталих. Међу њима су и деца и млади са аутизмом, церебралном парализом, Дауновим синдромом, глуве и наглуве особе, слепе и слабовиде, итд. Са њима сарађује тим врхунских стручњака. Дефектолог, психолог, филолог, физиотерапеут, правник и ликовни радионичар су само нека од лица ангажованих у удружењу. У активности „Плаве шкољке“ се укључују сви чланови породице, чиме она јача као заједница и у којој се на тај начин оснажују појединци. Инклузивне радионице и наступи се организују ради омогућавања лакше интеграције деце и младих са инвалидитетом у друштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво