Studio 6 na bis - Heliocentric Counterblast

Podsetićemo se zanimljivog nastupa nemačkog sastava Heliocentric Counterblast. Čućete integralnu verziju koncerta koji je održan 22. maja 2013. godine u okviru ciklusa „Koncerti u Studiju 6 Radio Beograda”, kao i originalnu najavu urednice Ivane Neimarević.

Ovaj nastup organizovan je u saradnji sa festivalom RingRing, koji je otvoren koncertom u legendarnoj Šestici. Gostovanje ansambla Heliocentric Counterblast na festivalu RingRing i u Studiju 6 Radio Beograda ostvareno je uz podršku Gete Instituta u Beogradu i zahvaljujući pomoći Senata grada Berlina - Odeljenja za kulturu.

Nastanak ovog okteta inspirisalo je stvaralaštvo legende džez scene Hermana "Sonija" Blaunta, poznatijeg kao San Ra. Ovaj umetnik je svoj rad zasnivao na "legendi" o sopstvenom vanzemaljskom poreklu. Naime, 22. maja 1914, San Ra je sa planete Saturn dospeo na Zemlju, gde je sa svojim orkestrom Arkestra počeo da stvara jedinstvena intergalaktička dela. Heliocentric Counterblast nastavljaju ovu sagu razvijajući sopstveni kosmički jazz zvuk. Njihov moto formulisao je sam San Ra koji je rekao: „... moramo da pravimo muziku koja je otporna na Ovaj oktet nastupio je sastavu: Nikolaus Nojzer, truba, Katrin Lemke, alt saksofon i flauta, Olaf Holman, tenor saksofon, Johanes Šlajemaher - bariton saksofon, Florijan Junker, trombon, Niko Majnhold, klavir i klavijature, Majk Majkovski, bas i Filip Bernhard, bubnjevi.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво