Vokalni sat

Hor Saborne crkve Sveti Georgije iz Novog Sada

Slušaćete snimak koncerta Hora Saborne crkve Sveti Georgije iz Novog Sada pod upravom Bogdana Đakovića održanog 24. septembra na 52. Mokranjčevim danima

U Crkvi Svete Trojice u Mokranju Hor Saborne crkve Sveti Georgije iz Novog Sada pod upravom Bogdana Đakovića je izveo program koji ne nosio naziv „Pravoslavno pojanje i njegova savremena umetnička nadogradnja", a na kojem su izvedeni ruski primeri jednoglasnog i višeglasnog pojanja, ali i dela pravoslavne i hrišćanske bogoslužbene muzike kao i koncertna duhovna dela Džona Tavenera, Ivana Mudija, Tikija Zesa i savrem,enih finskih autora.

Dirigent Bogdan Đaković je o ovom koncertu rekao: „S obzirom da se kao muzikolog bavim istraživanjem savremene stvaralačke prakse u domenu crkvene muzike, onda sam za ovu priliku odabrao jedan set numera, koje nisu tehnički previše zahtevne ali u sebi sadrže taj pojački materijal, koji smo u prvom delu programa predstavili da kažem u nekoj autentičnoj jednoglasnoj formi i mislim da je stilski bilo zanimljivo.Važno je da se, između ostalog, proširi repertoar."

Urednica Sanja Kunjadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво