Имагинарни пејзажи – Звук испод: Будимпешта

Представљамо четврто издање посебног серијала емисије Имагинарни пејзажи под називом „Звук испод“ коју на таласима Трећег програма Радио Београда једном месечно припрема и води Марија Балубџић.

У фокусу ове серије су упечатљиве појаве које ауторка сусреће на путовањима у центре експерименталних сцена електронске музике различитих градова Европе.

Као слојевито раскршће најразличитијих међусобних утицаја на интернационалној експерименталној електронској сцени стоји монументална престоница Мађарске. Вечерас упознајемо један део комплексног „звука испод" Будимпеште, и тамошње ауторе - изузетно продуктивне појединце, озбиљне и темељне особењаке у чијим је делима очита доминација репетитивности, монументалности, као и стрпљиво управљање звучним текстурама. Слушамо композиторе који стварају на хардверским синтисајзерима и ефектима, модуларним синтисајзерима, као и на рачунару. Овом приликом то су: Palmovka, Új Bála, Lanuk, Prell и Alley Catss.

Ауторка Марија Балубџић.
Уредница Ксенија Стевановић.

Имагинарни пејзажи – Ауторски микс-пулт

Autor:
Ксенија Стевановић

Специјалне емисије – Ауторски микс-пулт реализоваћемо у сарадњи са ствараоцима и људима различитих профила – од музичара до дизајнера који познају или се баве електронском и експрименталном музиком. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво