Сублимне фреквенције

Албум „In the Shape of Storm” Дејмијена Џурада и „The Big Freeze” Лоре Стивенсон

У првом делу емисије представићемо најновије издање америчког кантаутора Дејмијена Џурада који је под називом In the Shape of Storm објављен 12. априла. На овом албуму, који је Џурадо снимио за само два сата, налазе се нумере које до сада нису биле објављене. Аутор је напустио атмосферични, психоделични звучни свет претходних издања, и окренуо се темама из свакодневног живота и једноставним гитарским аранжманима, кроз које исијавају гитарске солаже обогаћене разноликим ефектима, којима повремено Џурадо призива звук својих ранијих албума.

До краја емисије Сублимне фреквенције представићемо песме са албума The Big Freeze америчке кантауторке Лоре Стивенсон, који је 29. марта објавила издавачка кућа Дон Ђовани Рекордс.

Након десетогодишње солистичке каријере која се углавном везује за инди-рок и панк сцену, ово је први албум Стивенсове, који заправо припада класичном кантауторском изразу. Први пут су у фокусу њен глас и гитара, које прати сведени оркестарски звук и хорски третирани пратећи вокали.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво