Летње оперске позорнице

Рихард Вагнер: Парсифал

Ове вечери, слушаћете ексклузивни снимак последње Вагнерове музичке драме „Парсифал”, који је забележен 28. јуна на Минхенском оперском фестивалу.

Главне улоге су поверене звездама светске оперске сцене које се сматрају и изузетним тумачима немачке и вагнеријанске оперске традиције - Јонасу Кауфману који наступа у насловној улози, Кристијану Герхахеру као Амфортасу; Нини Штеме као Кундри, Волфгангу Коху као Клингсору, Балинту Сабоу као Титурелу и Ренеу Папеу као Гурнеманцу. Хором и оркестром Баварске државне опере дириговао је нови шеф диригент Берлинске фихлармоније Кирил Петрнко - са великим жаром и покренутим темпима, што је међународно критика посебно истакла.

Када Клингсор баци свети копље на Парсифала, оружје остаје да лебди над његовом главом - две централне теме се сустичу у овој сцени Вагнерове опере: рана и чудо. У складу са мотом овогодишњег Оперског фестивала у Минхену Покажи ми своју рану, режисер нове поставке Пјер Оди је Вагнерову последњу музичку драму остварио уз помоћ импозантне и мрачне сценографије коју је остварио уметник Георг Базелиц.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво