Читај ми!

Имагинарни пејзажи

Представићемо албум „Bodies” аустралијске композиторке и продуценткиње Мадлен Коколас, објављен 12. априла за цењену дискографску кућу Room40 коју води Лоренс Инглиш.

Мадлен Коколас у својим радовима ствара пре свега пост-класичну и амбијенталну инструменталну музику, која се са једне стране ослања на вокабулар електронске музике, док са друге негује и интимне композиције за соло клавир.

На албуму „Bodies” (Тела) ова уметница истражује сличности између водених површина и људског тела, покушавајући да замагли границу међу њима. У свом поступку, Коколасова користи теренске снимке воде забележене на аустралијском приобаљу, као и звуке потока и водопада са далеког севера државе Квинсленд. Ове записе, као и снимке сопственог гласа, односно дисања, Мадлен Коколас је дигитално обрадила, додајући и слој електронике настале на синтисајзерима, чиме настаје изузетно комплексна, прожета и органска звучна целина. Сама уметница говори да су „ови звуци заједно сачинили соничне колаже који се крећу на начин ритмичких циклуса који могу да се нађу и у води и у људима, попут таласа, пулса или струјања”. У том погледу, Коколасова жели да се фокусира на феномен „бивања у телу”, односно на осећаја о томе да смо свесни сопственог тела, његовог ритма, дисања, као и општијег протока времена и цикличности природног окружења, у којем смо сви настањени. Албум „Bodies” је, другим речима, медитација о тензији и смиривању, о бивању у свету и о свету који обитава у нама.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара