Светске музичке позорнице

Дела Јохана Себастијана Баха (Свита у Де дуру, број 4), Арона Копланда (Концерт за кларинет) и Антоњина Дворжака (Девета симфонија у е молу, опус 95 – Из новог света). Шкотским камерним оркестром диригује Робин Тичати, који је овим концертом свечано окончао ангажман на месту почасног диригента овог ансамбла. Солиста је кларинетиста Максимилиано Мартин. Снимак је са концерта одржаног 23. марта ове године у Градској дворани у Глазгову.

Максимилиано Мартин је студије похађао на Конзерваторијуму у Барселони и Краљевском колеџу у Лондону као стипендиста фондације Виклинс-Макерас. Добитник је бројних награда и признања, међу којима се издвајају она освојена на такмичењима у Лондону и Бристолу. Наступао је са водећим светским оркестрима и диригентима, а данас се налази на месту првог кларинета Шкотског камерног оркестра. Критичари као изузетне издвајају његове наступе на концертима одржаним у оквиру Промс фестивала, као и у дворанама међу којима се издвајају Вигмор Хол у Лондону, Конгресни центар у Вашингтону, Моцартова дворана у Сеулу, као и дворане у Хамбургу и Барселони.

Максимилиано Мартин је активан и као предавач на Краљевском колеџу у Лондону, на Музичкој академији у Малмеу, као и на Академији у Сеулу. Из његове богате биографије издвајамо и да је један од уметничких директора Феситвала камерне музике који се сваке године одржава у Ла Оротави у Шпанији, иначе родном граду овог уметника.

Емисију уређује Ирина Максимовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво