Нова дискографија

Представљамо нумере са албума „Химера” сопранисткиње Сандрин Пијо и пијанисткиње Сузан Маноф који је у априлу објавила дискографска кућа Алфа.

Најновије издање ових уметница представља заокружење трилогије посвећене темама снова и сновиђења. Након албума „Евокација" и „После сна", који су објављени 2007. и 2011. године, сада се окрећу заводљивом свету жеља и привиђења, које често постаје „сметлиште наших илузија". Најновији албум је добио назив према митолошком бићу које је било спој козе, лава и змаја, а чије име је временом постало синоним за нешто необично, екстравагантно и измишљено. На њему се налазе 23 песме аутора 19. и 20. века - од лидова Карла Левеа, Роберта Шумана и Хуга Волфа, преко „мелодија" Клода Дебисија и Франсиса Пуленка, песама Семјуела Барбера, до мало познатих радова Ајвора Гернија, Андреа Превина и Роберта Баксе.

Кроз фигуру химере, Сандрин Пијо и Сузан Маноф у овим песмам проналазе „врата ка дијалогу са нашим демонима, нашем животном добу, доласцима и одласцима, разумевању али и његовом потпуном одсуству", цитирајући речи Жан-Жака Русоа „да је земља химера једини свет вредан живљења".

Уредница емисије: Ивана Неимаревић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво