Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Reaching for Indigo” Хејли Фор која наступа под именом Cirquit de Yeux. Ово издање објавила је у новембру прошле године издавачка кућа Дрег Сити.

Најновији абум Хејли Фор, уметнице из Чикага, инспирисан је тајанственим тренутком из њеног живота, када ју је једне вечери у јануару 2016. године обузела непозната сила, инспиришући је да направи значајне промене у животу. Такође, њена осетљивост према бојама је била изразито појачана у наредном периоду, нарочито према црвеној и плавој, те отуда у називу албума индиго.

Кроз осам нумера, Форова слушаоце води кроз мистериозни свет своје психе који је изазван поменутим катарзичним моментом. Музички, овај албум својим софистицираним звуком има више сличности са њеним прошлогодишњим кантри издањем које је објавила под псеудонимом Џеки Лин, пре него са претходним албумом Cirquit de Yeux. Reaching for Indigo изграђен је на авангардној музици седамдесетих година прошлог века, са издржаним тоновима у гудачким инструментима и синтисајзерима, уз изразиту употребу дигиталне технологије, којом се још једном потврђује да ова уметница и даље не тежи ка природном, 'живом' звуку. У суштини, овај албум је још један приказ њеног богатог гласа - тог јединственог контра-алта чија способност трансформисања и транспоновања у чак четири октаве је и даље основни квалитет музике Хејли Фор.

Аутор емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво