Ponovo radi „Srpski Holivud“

Selo Mutanj, na Rudniku, i ove godine će ugostiti Reviju nezavisnih of-filmova Srbije, u otvorenom prostoru „Srpskog Holivuda“.

Druga Revija nezavisnih of-filmova Srbije u „Srpskom Holivudu" počinje sutra na planini Rudnik, najavila je danas producentska kuća „Fiks fokus" iz Beograda.

Program se održava u zanimljivom prirodnom ambijentu u selu Mutnju. Do 29. jula biće prikazano sedam novih filmova u konkurenciji za nagradu „Šumski patuljak" i tri van konkurencije.

Prva revija održana je sredinom avgusta prošle godine, sa 11 dugometražnih i srednjometražnih igranih filmova nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

„Srpski Holivud", ambijent u otvorenom prostoru posvećen filmskoj umetnosti, delo je mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića, zvanog Ivo-Car. Nalazi se u selu Mutnju, kilometar i po iznad Ibarske magistrale.

Slova natpisa "holywood" vide se sa magistrale i danju i noću, sa uspona ka Rudničkom bregu, na 105. kilometru od Beograda.

Tu će sutra, pred zvanično otvaranje programa i najavljeni telefonski kontakt sa američkim Holivudom, biti prikazana jednosatna dokumentarna reportaža pod nazivom Prva revija nezavisnog of-filma Srbije – 2011, autora Miroslava Nikolića i Bate Petrovića.

Slede filmovi u konkurenciji Hipnoza (30 minuta) Koste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca i Putevima Tibor Sekelja (92') Stipana Milodanovića iz Subotice.

U subotu uveče u zvaničnoj selekciji učestvuju tri filma – epizoda Šifra (43'), iz serijala Potpisani Marka Kovača iz Beograda, To moram (50') Branka Radakovića iz Bača i Filozof iz našeg sokaka (30') prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice.

Van konkurencije biće prikazan film koji je sniman na Rudniku 1999. godine – Novi Orion i Carica Nirdala autora Nebojše Pjevića.

Za nedelju su najavljeni epizoda Voz (53') iz Kovačevog serijala Potpisani i Obrt (80') Srđana Stojanovića iz Beograda u konkurenciji.

Na kraju će van konkurencije biti prikazan Srpski filmski mjuzikl (60'), autora Bate Petrovića.

Reviju finansijski i materijalno pomažu Ministarstvo za kulturu Republike Srbije i SO Gornji Milanovac, a tehničku podršku daje beogradsko producentsko preduzeće „Fiks fokus".

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 26. jul 2012, 17:53)
anonymous [neregistrovani]

Lepo piše

Ivo-Car je namerno izbacio jedno "L" iz natpisa da ga Amerikanci ne bi tužili za kršenje autorskih prava. Lepo piše ispod druge fotografije, samo treba da se pročita.

(četvrtak, 26. jul 2012, 16:11)
anonymous [neregistrovani]

Re: holivud

Evo i tebi neko da kaze da prvo procitas tekst kako treba pa tek se onda pravi pametan

(četvrtak, 26. jul 2012, 15:45)
Daniel [neregistrovani]

Hollywood

Mislim da neko treba da im kaze de se ne pise Holivud na engleskom kao sto je napisano… Ili neka napise fonetski, na srpskom Holivud, ili na engleskom Hollywood… Pozdrav iz Oz-a !

(četvrtak, 26. jul 2012, 13:22)
anonymous [neregistrovani]

Natpis

Sto nije napisao Mutanj Ili Rudnik umesto Hloivuda bilo orginalnije