Крис Браун добио пет година условно

Крис Браун, певач који је 8. фебруара ове године физички напао своју девојку Ријану, осуђен је на пет година условне затворске казне, шест месеци друштвено корисног рада, забрану приласка и посећивање саветовалишта.

Амерички певач Крис Браун осуђен је на пет година условне казне и 180 дана друштвено корисног рада због физичког напада на певачицу са Барбадоса, Ријану, у фебруару ове године (текст „Ријана већ отказала 2 концерта").

У пресуди се детаљно наводи и да је пре самог инцидента за који је Браун сада оптужен, био умешан у најмање два случаја физичког напада на Ријану. Први се догодио три месеца раније, када су боравили у Европи. Тада га је, након вербалног неслагања Ријана ошамарила, а он ју је бацио на зид.

Три недеље пре фебруарског напада десио се и други, и то на Ријанином родном Барбадосу. Наиме, током вожње „рејнџ ровером" пар се посвађао, па је Браун зауставио возило, изашао напоље и разлупао ветробранско стакло и једно на вратима џипа.

Ниједан од наведених инцидената није био пријављен.

Браун (20) ће казну служити у Ричмонду у, у родној Вирџинији, а свака три месеца долазиће у Лос Анђелес и обавештавати суд о свом напретку, преносе светске агенције.

Певачу, који је у лосанђелески суд дошао са мајком, најбољим пријатељем и телохранитељем, судија Патриша Шнег је изрекла и забрану приласка својој бившој девојци у наредних пет година, и то не ближе од 90 метара у било којој другој прилици, осим ако не присуствују заједно неком музичком догађају - тада може да јој приђе на 10 метара.

Но, то није све. Такође ће морати годину дана да посећује саветовања о насиљу у породици.

Браун је изјавио да разуме пресуду.

„Ово је пресуда за злочин, са потенцијалним одласком у државни затвор ако условна казна буде прекршена на било који начин", додала је судија Шнег.

Подсећамо вас да је амерички певач ухапшен неколико сати након напада на Ријану 8. фебруара ове године на Беверли Хилсу, са којом се у то време забављао, а у јуну је признао кривицу за напад.

Браун се потом јавно извинио обожаваоцима. Међутим, његова каријера је кренула силазном путањом - напустили су га спонзори, а радио станице одбијале да пуштају његове песме. И он и Ријана су морали да откажу неколико великих наступа.

Певачица са Барбадоса није присуствовала изрицању пресуде, а њен адвокат Доналд Етра казао је да се певачица „добро осећа" и да „ради на својој каријери".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво