Извучен џек пот у Италији

Италијан из малог града Бањоне у Тоскани, добитник је највеће лото премије која је досад освојена у Европи, у вредности преко 146,9 милиона евра. Лото грозница није тресла само Италијане, већ и друге Европљане.

Главна премија у италијанској државној лутрији, вредна рекордних 146,9 милиона евра, напокон је вечерас, после више месеци извучена, чиме је окончана лото грозница која је тресла не само Италијане већ и становнике других европских земаља, јавила је агенција Анса.

Највећу лото премију добио је Италијан из малог града Бањоне у Тоскани, јавили су вечерас италијански медији.  

Џек пот, рекордан у Европи, био је други по вредности у свету, а рекорд од 157,7 милиона евра и даље је добитак на америчкој лутрији "Мегамилион" који је извучен у марту 2007. године.

Добитна шестоцофрена комбинација на италијанском лотоу није извучена од јануара, иако седмично има чак три извлачења. Према проценама стручњака, шанса да се вечерас погоди добитна комбинација била један према 622 милиона.

Прошле суботе је око 130 Немаца чартер летом допутовало у град Римини на јадранској обали да би уплатили тикете. Они су добили бесплатне авионске карте на такмичењу које је организовао немачки дневник Билд само због извлачења италијанског Лотоа.

Од почетка године, играчи су потрошили више од 2,4 милијарде евра у нади да ће извући џекпот, али је један добитник сталан - италијанска држава. Половина тог новца иде у државни буџет.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се