Прославио се возећи такси уназад

Индијски таксиста из Батинде, толико је постао популаран због свог вожења муштерија уназад, да су власти једноставно "морале" да му издају специјалну дозволу која важи на територији целе Индије.

Харпит Дев, таксиста из града Батинде у индијског држави Панџаб, постао је локална звезда од како своје муштерије до одредишта пребацује возећи искључиво уназад.

Тридесетогодишњи таксиста је због необичног начина вожње постао толико славан у свом граду да су му власти издале специјалну дозволу која му омогућава да на свој оригиналан начин вози кроз целу државу.

Страст за вожњом уназад код њега се појавила једне ноћи 2003. године када се  са једне прославе вратио кући возећи у рикверц, јер је то била једина брзина у његовим колима која је функционисала.

Тада је на свом "фиат падминију" исписао са стране "Шампион рикверца", а мењач је преправио тако да има четири различите брзине за вожњу уназад и само једну за нормалну вожњу напред.

Сада може да развије брзину до 80 километара на час... уназад, наравно.

Како преносе локални медији, на свој аутомобил поставио је сирену хитне помоћи како би упозоравао пешаке и остала возила.

"Након пет година вожње у рикверц, потпуно сам се усавршио у тој вештини. Ипак, предузео сам и неке мере предострожности ради других возача", изјавио је таксиста.

"Одувек сам желео да урадим нешто другачије, нешто посебно."

Ипак, његова "посебна" вожња има једну ману - почео је да пати од болова у леђима и врату.

"Постизање нечег необичног никада није лако", сматра Дев.

Чак је покушао да обори Гинисов рекорд у категорији "најдужа вожња уназад" након што је на Интернету нашао да је један Британац, Џон Смит, власник рекорда.

"Нажалост, нисам могао да га оборим, јер је Гинисова књига захтевала да се вожња све време снима, а ја то нисам успео да обезбедим", каже Харпит.

Пре неколико година је покушао да вози у рикверц од Раџастана, државе на северозападу Индије, до Лахореа у Пакистану, са жељом да промовише мир. И та "авантура" је пропала јер није има дозволу да вози уназад ван граница земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се