Хитно упозорење РХМЗ: Јаки пљускови на подручју Београда, Новог Сада и средњег Баната

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење због јаких пљускова са грмљавином и градом на подручју Београда, Новог Сада и средњег Баната. У већем делу Србије на снази је наранџасти метео-аларм.

У хитном упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода наводи се да се очекује јак интензитет пљускова са грмљавином и градом на обронцима Фрушке горе, на потезу Нови Сад - Београд, у средњем Банату, као у источним и североисточним деловима Београда.

Како наводе, облачност је споропокретна уз јак интензитет пљуска са градом.

Интензивне падавине локално и у Топличком, Расинском и Нишавском округу.

Пљускови су и јуче захватили већи део Србије, а данас су отклањане последице невремена. Једна особа настрадала је у Сомбору када је на возило у којем је била пало дрво. На територији Новог Пазара проглашена је ванредна ситуација. Угашен је пожар који је избио поред објекта трафо-станице у Новом Саду.

Пљускови се очекују и сутра

Сутра умерено и потпуно облачно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, који ће у источној половини земље бити израженији са количином падавина од 20 до 40 mm уз локалну појаву града. Ветар слаб до умерен северозападни. 

Јутарња температура од 10 до 16 °С, а највиша од 20 до 25 °С. 

У Београду и у централним, јужним и источним деловима Србије на снази ће бити наранџасти метео-аларм, док ће на западу земље бити жуто метео-упозорење.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије