Временска прогноза за 2. април 2024.

Лошем квалитету ваздуха допринеле су честица које стижу из далека. Облаци кроз које се сунце данас тешко пробијало нису последница влаге у ваздуху већ ситних честица сахарског песка које путује на висини од неколико километара. Тако се после западне Европе небо замутило и изнад Србије, попримивши сиво-наранчасту нијансу. Сахарска прашина утицала је на квалитет ваздуха, па је добро избегавати рекреацију на отвореном до прве кише. А она се очекује већ ноћас, прво на западу земље, а затим и осталим пределима. Сутра се та облачност измешта ка Карпатима, али ће повремено углавном у брдско-планинским пределима бити услова за падавине, а биће и ветровито. Уместо са југа, из средње Европе стиже хладнији ваздух И спушта темпераутру за 10 степени. Ујутру од 10 до 16, највиша дневна од 17 до 23. У Београду у другом делу ноћи киша, сутра ветровито, повремено с падавинама. Температура до 19 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

02.04.2024. Уторак: Променљиво облачно, ветровито и осетно свежије, местимично са краткотрајном кишом или пљусковима који у брдско - планинским пределима могу бити праћени и грмљавином. Ветар умерен и јак, на истоку Србије повремено и олујни, западни и северозападни. Најнижа температура од 10 до 16, а највиша дневна од 17 до 23 степена. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

03.04.2024. Среда: Умерено облачно, суво са сунчаним интервалима. Ветар слаб до умерен, променљив. Најнижа температура од 3 до 10, а највиша од 19 до 23 степена.

04.04.2024. Четвртак: роменљиво облачно, понегде са краткотрајном кишом или пљуском, на северу суво. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 5 до 11, а највиша дневна од 20 до 23 степена.

05.04.2024. Петак: Претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од 4 до 11, а највиша дневна од 22 до 26 степени.

 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара