Читај ми!

Тодоровић: Ледени дани пред нама, почетком следеће седмице благи скок температуре

Изашли смо из топлог периода и налазимо се у правој зими, каже за РТС метеоролог Недељко Тодоровић. До краја седмице ледени дани, у петак додатни хладни ваздух и још мало снега. После ледених дана уследиће мали скок температуре између 15. и 18. јануара, па опет захлађење, додаје Тодоровић.

Пролеће је било у децембру и у првој седмици јануара, али ноћас је стигла права зима. Метеоролог Недељко Тодоровић каже да је јутрос у Београду измерен центиметар снега, а у питању је градска средина.

У Пожеги има шест центиметара снега, на Златибору је пало нових 20 центиметара снега.

"Данас ће се задржати хладно време са снежним падавинама, на Копаонику још није почео да пада снег, али ће га бити данас. У западној и делу централне Србије, на подручју Београда и јужне Војводине, данас ће бити нешто више снежних падавина", рекао је Тодоровић.

Сутра још снега, најмање у Неготину

Према његовим речима, сутра ће бити још мало снега, а најмањи изгледи за стварање снежног покривача су у Неготину.

Међутим, у већини места ће бити, како каже, неколико центиметара снега, понегде и до 10 центиметара. У Београду између пет и 10 центиметара снега.

У планинским пределима, пре свега западне Србије, биће новог снега, Златибор је већ добио 20 центиметара.

"Било би снега у источној и југоистичној Србији, а на планини Кукавици већ има до 25 центиметара, а биће га још. То није права висина снега", напомиње Тодоровић. 

Ледени дани пред нама

Метеоролог истиче да ће у планинским пределима бити десетак ледених дана, на висининама изнад 1.000 метара.

"До краја седмице у већини места у нижим пределима биће ледени дани – температура ће све време бити испод нуле, може један степен да прекорачи. У петак ће пристићи додатна количина хладног ваздуха из источне Европе, можда ће бити мало снега, али мање количине него данас и сутра", навео је Тодоровић. 

Прави ледени дани би се задржали до суботе уз нагласак да би минималне температуре биле између минус пет и и минус десет, а у суботу би било још два-три степена хладније, реч је о јутарњим температурама, додаје.

Време до краја јануара

После ледених дана уследиће мали скок температуре почетком наредне седмице, између 15. и 18. јануара, а после вероватно још једно захлађење слично овоме, око 20. јануара или после тога. Тодоровић напомиње да ће се тај ритам наставити.

"Повремени периоди од по пет до седам дана хладног времена – почне киша па снег и то је наша зима уствари", закључио је Тодоровић.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару