Читај ми!

Временска прогноза за 21. децембар 2023.

Сутра краткотрајно пораст ваздушног притиска, а средином дана и периоди сунчаног времена. Увече ново јаче наоблачење и током ноћи киша, на планинама снег. Сутра мало топлији ваздух стиже са запада. Ипак ујутро понегде мраз, температура од -3 до 5 степени, највиша дневна од 4 степена до 11 степени. У Београду после облачног јутра, развердавање и највиша дневна 10 степени. Увече наоблачење и наренде ноћи киша.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)


21.12.2023. Четвртак: У првом делу дана умерено до потпуно облачно, на југу и југозападу Србије са слабом кишом, у брдско-планинским пределима са слабим снегом. Пре подне у Војводини, а током дана и у осталим крајевима краткотрајно разведравање. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије јак, западни и северозападни, после подне у слабљењу и скретању на јужни и југоисточни. Најнижа температура од -3 до 5 °С, а највиша од 4 до 11 °С. Увече и током ноћи са севера ново наоблачење с кишом, на планинама са снегом, а југозападни ветар ће бити у појачању.

22.12.2023. Петак: Претежно облачно и ветровито, повремено с кишом, на планинама са снегом. Увече и ноћу краткотрајна суснежица и снег понегде и у нижим пределима, углавном на југозападу, југу и југоистоку Србије. Ветар умерен до јак, западни и југозападни. Најнижа температура од -3 до 6 °С, највиша дневна од 5 °С на југу Србије до 14 °С у Подрињу. Упозорење: Снег, формирање/повећање висине снежног покривача, вероватноћа 80%.

23.12.2023. Субота: Претежно облачно и ветровито, повремено с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. У јутарњим, ноћним и вечерњим сатима краткотрајан снег понегде и у нижим пределима. Ветар умерен и јак, у Војводини, источној Србији и на планинама олујни, западни и северозападни. Најнижа температура од -1 до 5 °С, највиша дневна од 5 до 11 °С. Упозорење: Снег, формирање/повећање висине снежног покривача, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%

24.12.2023. Недеља: Ујутро престанак падавина, а током дана суво, у централној и јужној Србији уз делимично разведравање. Ветар слаб до умерен, западни и југозападни, на истоку Србије још ујутро и пре подне јак. Најнижа температура од -1 до 4 °С, највиша дневна од 7 до 13 °С. 

Прогноза временa за наредних пет дана (од 25.12.2023. до 29.12.2023.)
Топлије и углавном суво уз смену умерене облачности и сунчаних интервала.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се