Читај ми!

Тодоровић за РТС: Почетком децембра нагли пораст температуре, а потом велики пад

Снежно невреме претходних дана погодило је Србију, а последице се још отклањају и ванредна ситуација је проглашена у неколико општина. Метеоролог Недељко Тодоровић наводи да ће у наредним данима температуру бити и до 18 степени, а да нагли пораст температуре значи да ће потом уследити исто тако велики пад.

Недељко Тодоровић, причајући о временској прогнози у наредним данима, каже да се током дана и ноћи може очекивати киша, а да ће у нижим пределима Србије бити слабог снега. 

"Очекује се мраз у четвртак током јутра, а онда креће пораст температуре, и у вечерњим сатима киша. У петак топло, а онда током ноћи између петка и суботе следи јачење облачења, киша, а у суботу ујутру и снег. Тако да би доста кише било на југозападу Србије и северу Црне Горе, што доприноси порасту река које дотичу из Црне Горе, и Лим би можда био под оптерећењем“, каже Тодоровић.

Наводи да је у долинама током претходних дана било кише која би се ледила на тлу, што је посебно било приметно на истоку земље, као и да би грађани о томе требало да победу рачуна. 

"А од четвртка биће поледице у свим градовима, и у Београду. Свако мора да брине о себи, али и заједница да брине о свима. У том смислу, није изненађење ако снег пада током зиме", истиче Тодоровић.

Током децембра променљиво

Наводи и да је немогуће у дан прогнозирати да ли ће током новогодишњих и божићних празника у Србији бити снега.

"Имаћемо снежну зиму у сваком случају, али то је лутрија да знамо шта ће тачно бити 1. јануара. јануара, то је лутрија. Како креће овај ритам, биће доста променљиво. Бар ћемо за почетак, сад у децембру, имати овај тип времена и зимски месец", сматра Тодоровић.

Недељко Тодоровић за РТС закључује да би то у пракси значило променљиве периоде времена у ком ће се смењивати ветар, облачно време, киша, снег и потом отопљење и отапање снега.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се