Читај ми!

Јесен (за сада) стигла само календарски, увече крећу пљускови

У 8 сати и 50 минута почела је јесен. Ипак, данас већи део дана биће право летње време, а онда јесен ступа на сцену. Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним ветром после подне ће захватити северне и западне, а у току ноћи и остале крајеве Србије.

У већини места данас претежно сунчано и натпросечно топло. Највиша температура у неким местима достићи ће и 35. подељак. У Београду сунчано, уз 33 степена, али увече стижу киша и пљускови са грмљавином.

Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром после подне ће захватити најпре северне и западне, а у току ноћи ка недељи и остале крајеве Србије.

Локално су могуће и временске непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина нарочито у северној и западној Србији.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се обилне падавине очекују у Бачкој већ данас после подне, а у осталим крајевима сутра, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80 милиметара, а локално и око 100 милиметара за 24 сата, што представља месечну количину падавина.

На Колубари и Јадру са притокама, Лиму, на горњем току Западне Мораве, Ђетињи, Скрапежу, Моравици, Бјелици, Јасеници, Кубршници, Црници, Белици, Лепеници, Лугомиру и Ресави током 24. и 25. септембра водостаји ће бити у већем порасту без достизања упозоравајућих нивоа, а на бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања.

субота, 02. децембар 2023.
17° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке