Читај ми!

Временска прогноза 23. септембар 2023.

После подне и увече облаци ће захватити северне и западне, а током ноћи и остале делове Србије доносећи кишу и пљускове с грмљавином. Другог дана викенда очекују се и временске непогоде - може пасти чак до 100 литара кише по квадратном метру, што је месечна количина падавина. Пред промену времена биће најтоплије. Сутра највиша температура до 35 степени. У Београду сунчано, уз 33 степена, а онда увече киша и пљускови с грмљавином.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 

23.09.2023. Субота: У већини места током дана претежно сунчано и даље веома топло уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната и у планинским пределима повремено бити и јак. Наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре које ће ујутру и пре подне захватити Бачку, после подне и увече прошириће се и на остале пределе северне, као и на западну Србију, а крајем дана и током ноћи и на остале крајеве Србије. Најнижа температура од 14 до 22 °С, а највиша дневна од 27 у Бачкој до 35 °С на југоистоку земље. Упозорење: Tmax ≥ 35 °C, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 60%.

24.09.2023. Недеља: Облачно, ветровито и осетно хладније, са кишом и пљусковима са грмљавином, локално и појавом града. Очекују се обилне падавине, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80 mm, а локално и око 100 mm за 24h, што представља месечну количину падавина. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 14 до 18 °С, а највиша дневна од 17 на западу до 27 °С на истоку земље. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 60 l/m² за 24 h, вероватноћа 90%.

25.09.2023. Понедељак: Постепена стабилизација времена. Променљиво облачно и углавном суво време са дужим сунчаним интервалима, осим на југоистоку, југу и југозападу где ће се задржати облачно време, повремено са кишом. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од 13 до 17 °С, а највиша од 22 до 26 °С.

26.09.2023. Уторак: Променљиво облачно и углавном суво са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 12 до 17 °С, а највиша од 24 до 28 °С.

субота, 13. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару