Читај ми!

Временска прогноза 19. септембар 2023.

Широм Србије биће кише и пљускова праћених грмљавином, нарочито после подне. На западу и југозападу Србије за кратко време може пасти и до 30 литара кише по квадратном метру, а биће услова и за град. Ипак, већи део дана остаје топло. Највиша температура од 26 степени до 31 степен. И у Београду променљиво облачно и нестабилно, повремено с кишом и локалним пљусковима. У најтоплијем делу дана 31 степен.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 

19.09.2023. Уторак: Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином који локално могу бити израженији уз краткотрајну појаву града углавном на западу и југозападу Србије. Ветар у већем делу слаб променљив, само ујутро и пре подне у кошавском подручју умерен и јак, а на југу Баната повремено и олујни југоисточни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 12 °С на југоистоку Србије до 21 °С на југу Баната, највиша од 26 до 31 °С. Упозорење: Удари ветра ≥ 17 m/s, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, понегде и градом, вероватноћа 70%.

20.09.2023. Среда: Променљиво облачно, у брдско-планинским пределима понегде са краткотрајном кишом, а на југу и са локалним пљусковима и грмљавином. Ветар слаб до умерен, пре подне северозападни, после подне југоисточни. Најнижа температура од 14 до 18 °С, а највиша од 25 до 28 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.

21.09.2023. Четвртак: Променљиво облачно и у већини места суво са дужим сунчаним интервалима, а краткотрајни пљускови са грмљавином могући су тек понегде у брдско-планинским пределима. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни, увече у кошавском подручју у појачању. Најнижа температура од 12 до 18 °С, а највиша од 27 до 30 °С.Упозорење:  Локална појава грмљавина, вероватноћа 60%.

22.09.2023. Петак: Претежно сунчано, понегде уз променљиву облачност, али ће се задржати суво. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак јужни и југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 12 до 20 °С, а највиша од 28 до 32 °С. Упозорење: Tmax ≥ 32°C, вероватноћа 80%. Удари ветра ≥ 17 m/s, вероватноћа 60%.

недеља, 24. септембар 2023.
16° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"