Читај ми!

Град у Шапцу и околини Краљева, громови у Нишу

Шабац и околину Краљева је у послеподневним часовима погодио град, као и пљускови, док је у Нишу грмело и севало.

Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, на снази је у готово целој Србији, са изузетком Бачке, Срема и Београда.

У Шапцу је у послеподневним часовима падала јака киша, уз ветар и град који је трајао десетак минута, јавља дописница РТС-а.

Краткотрајно неврме праћено обилном кишом и градом захватило је неколико поморавских села између Краљева и Мрчајеваца. У Доњим Лађевцима, Обрви, Тавнику и Катрзи падао је град до величине ораха који је причинио мању материјалну штету на домаћинствима где има поломљених црепова, као и на аутомобилима. Већа штета је на усевима.

Невреме је захватило само мањи део подручја Краљева јер осим у селима уз Западну Мораву у другим деловима није било јачих падавина нити града.

У Нишу је вечерас грмело и севало, што су забележили и фото-апарати.

У среду се прогнозира још мало свежије време, повремено с краткотрајном кишом и пљусковима са грмљавином. На југоистоку земље биће углавном суво.

Променљиво облачно време задржаће се и у четвртак, а у петак у већем делу земље биће суво уз делимично разведравање, док ће само на југу и југозападу Србије понегде бити краткотрајне кише.

За викенд суво са сунчаним интервалима, а краткотрајна киша могућа је тек понегде на истоку и југоистоку Србије. Максимална температура за викенд од 26 до 30 степени.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара