Читај ми!

Невреме у сликама, како је орканска олуја протутњала Србијом

Снажно невреме, које је јуче захватило Србију, нанело је велику штету на објектима, аутомобилима и усевима. Ванредна ситуација је у Новом Саду, Сремској Митровици, Шиду, Руми, Иригу и Сечњу и делу општине Пожега. Погледајте неке од фотографија последица олујног невремена.

Скоро све пољопривривредне културе оштећене су након невремена у чачанском крају, а највише су страдали засади јабуке, шљиве, брескве, али штете има и у повртњацима и кукурузу.

На једном ауто-плацу у краљевачком крају свих 50 возила је оштећено након јучерашњег невремена. Штета се процењује на око 300.000 евра.

Оштећења од невремена и града претрпели су и стамбени објекти у Краљеву.

Град је причинио значајну штету и у општини Пожега. Проглашена је ванредна ситуација у селу Роге.

У том селу су страдали црепови практично на свим објектима. 

Општина Пожега покушава да организује хитну набавку црепова, како би људи што пре покрили бар стамбене објекте који су страдали.

У селу Роге град је направио значајна оштећење и у воћњацима.

У невремену које је синоћ захватило Зајечар и околину оштећени су кровови кућа, стамбених објеката и електромрежа. У оближњем селу Велики Извор јак олујни ветар оборио је далековод тако да је једно од највећих села на подручју градске управе Зајечар без струје.

Услед последица орканске олује, екипе ЈКП “Градско зеленило“ имале су за 36 сата 354 интервенција на 135 локација у Новом Саду.

Ванредна ситуација је у Новом Саду, Сремској Митровици, Шиду, Руми, Иригу и Сечњу и делу општине Пожега. Западни, југозападни и источни делови земље били су јуче и синоћ на удару јаког невремена.

Србија је од среде три пута била на удару јаког невремена праћеног олујом и пљусковима. Три особе су страдале. Повређено је око 30, а спасено 10, саопштио је МУП.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије