Временска прогноза 2. фебруар

Вечерас и ноћас у нижим пределима падаће киша, а на планинама снег. Сутра слично као данас, облачно, местимично киша, суснежица и снег. Највиша дневна температура поново до 11 степени. У главном граду облачно с кишом, температура до 8 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

02.02.2023. Четвртак: Пролазно наоблачење са севера и истока Србије у току дана прошириће се на остале крајеве, условљавајући кишу и суснежицу у низијама, а снег у брдско-планинским пределима. У току дана више падавина биће у Браничевском и Поморавском округу, док ће се увече снег интензивирати на југу и југозападу Србије уз истовремено разведравање са севера. Дуваће слаб и умерен северозападни ветар, који ће током дана бити у појачању, нарочито у Војводини, источној Србији и на планинама. Најнижа температура од -5 на југоистоку Србије до 4 у Београду, а највиша од 7 до 11 степени. Упорозења: Снег, формирање/мање повећање снежног покривача, вероватноћа 80%.

03.02.2023. Петак: Умерено до потпуно облачно у већем делу суво. Увече у Војводини, а у току ноћи и у осталим крајевима јаче наоблачење са кишом, на планинама са снегом. Током ноћи уз пад температуре киша ће понегде и у нижим пределима прећи у суснежицу и снег. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије још ујутру и пре подне јак, западни и северозападни. Најнижа температура од -2 до 2, највиша од 3 до 9 степени.

04.02.2023. Субота: Претежно облачно, ветровито и хладније са мешовитим падавинама, кишом и снегом. Више падавина се очекује у источној, централној и југоисточној Србији, од 10 до 30 mm за 24 h. Ветар умерен и јак, на северу и истоку Србије и у планинским пределима повремено и олујни, северозападни. Најнижа температура од -3 до 4, највиша од 2 до 7 степени. Упорозења: Снег, формирање/мање повећање снежног покривача, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 90%.

05.02.2023. Недеља: Умерено до потуно облачно у већем делу суво уз постепено разведравање, само се још ујутру на југу и југоистоку уз више облачности понегде очекују слабе падавине, у нижим пределима понегде слаба киша или снег, а у вишим слаб снег. Ветар слаб и умерен, на истоку ујутру и пре подне повремено и јак, северозападни, током дана у слабљењу. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 0 до 4 степена.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 06.02.2023. до 10.02.2023.)
Почетком следеће седмице хладно и углавном суво са јутарњим мразевима и дневном температуром око и мало изнад нуле.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво