Читај ми!

Са сваким новим даном све топлије, данас до 35 степени

Врео дан је пред нама, а жива у термометру достићи ће и 35 подеок. За север и исток Србије укључен је наранџасти метео-аларм. УВ зрачење је високо у целој земљи.

Данас ће бити претежно сунчано и топло, а дуваће слаб и умерен ветар, западни и северозападни.

Најнижа температура износи од 14 до 21 степен, а највиша дневна биће од 32 степена до 35 степени.

На северу и истоку земље је на снази наранџасти метео-аларм, што значи да су прогнозиране опасне временске појаве, у овом случају врућина. Индекс УВ зрачења је и даље висок.

Још је на снази хидролошко упозорење - на Дунаву и Сави водостаји ће се наредних дана кретати испод ниских пловидбених нивоа. На Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици, Топлици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму).

Са сваким наредним даном биће још топлије, па ће тако у четвртак бити максимално 37 степени, а у петак чак 39. Крај радне недеље доноси, међутим, освежење с кишом, пљусковима, грмљавином и појачаним северозападним ветром.

Ако негде путујете колима, будите обазриви јер у возилу на врућини нагло расте температура и далеко је већа од спољне температуре ваздуха. Никако немојте остављати децу или кућне љубимце у колима.

Стручњаци препоручују да се уноси довољно течности, али да не треба пити ледену воду, као ни заслађене напитке или алкохол.

С друге стране, пожељно је конзумирати одређене намирнице које хладе наше тело, попут краставца, зелене салате, парадајза и лубенице.

 

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво