Читај ми!

Тодоровић: Један од најтоплијих јунских дана у последњих сто година

Ни ноћас се није могло спавати због врућине, а јутро је почело са 27 степени, колико је било у пет сати у Београду. А тек нас чека екстремно висока температура и до 40 степени. Зато будите опрезни свуда, у саобраћају, на радном месту, на купалиштима и поштујте савете лекара. Метеоролог Недељко Тодоровић oчекује да ће у Београду данас бити оборен рекорд најтоплијег дана у јуну из 1918. године, када је измерено 38 степени.

Тодоровић је рекао да темпeратура данас највероватније неће прећи 40 степени, а да ће температура у већини места бити од 35 до 38 степени, максимално 39 степени, али неће прелазити 40 подељак.

"Значајно је да је екстремно топло за јун", рекао је Тодоровић и рекао да подаци показају да су температуре пре сто година биле сличне данашњим. Очекује да ће у Београду бити оборен рекорд најтоплијег дана у јуну из 1918. године, када је 18. јуна измерена температура од 38 степени.

Уверен је да ће се данас оборити дневни рекорд и да ће данас свакако бити најтоплији 24. јун, јер је до сада на овај дан највиша температура била 37,4 степена.

Тодоровић је рекао да је у тропским крајевима температура уједначена и да код нас, у нашим крајевима, зна да буде доста топлије.

"Ноћне температуре у тропским крајевима су од 18 до 22, а дневне до 32 степена. На нашој географској ширини зна да буде много топлије због суптропског појаса", наглашава Тодоровић.

Додаје да је у Москви исто топло као и овде, а температуре зависе од струјања изнад европског континента, па је на Западу хладније за 15 степени.

Најављује да ће за викенд бити нешто ниже температуре, али да се током лета може очекивати још један или два таласа са овако високим температурама и да ће ово лето бити топлије од уобичајеног.

петак, 29. септембар 2023.
25° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"