Временска прогноза - 28. новембар

Облачно и хладније, у већини крајева са суснежицом и снегом уз формирање снежног покривача, који ће бити израженији у централним и југозападним крајевима.

После подне и увече слабљење интензитета и постепени престанак падавина у већини крајева. Ветар слаб и умерен, на северу Војводине и у планинским пределима понегде и јак, северни и северозападни. Дневна температура без већег колебања, у интервалу од 0 до 4 степени 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

27.11.2018. Уторак: Претежно облачно и хладније, местимично с кишом. У току дана киша ће прећи у суснежицу и снег најпре на планинама, а увече и у току ноћи, уз даљи пад температуре и у нижим пределима. Ветар слаб и умерен, северозападни, на северу Војводине и на планинама у појачању. Највиша температура од 6 до 12 степени.                

28.11.2018. Среда: Облачно и хладно са снегом, у већини крајева уз стварање мањег снежног покривача висине до 5 cm, у југозападним и централним крајевима  до 10 cm, а локално и више, нарочито у планинским пределима. У Банату, Тимочкој Крајини и на југоистоку Србије још ујутро и пре подне мешовите падавине (киша и снег). Ветар слаб и умерен, северозападни, на северу Војводине и на планинама понегде јак. Температура од 0 до 4 степени. Упозорење: Опасна појава - Формирање/повећање снежног покривача ≥ 10cm за 12 часова, вероватноћа 80%.

29.11.2018. Четвртак: Суво уз делимично разведравање. Ветар слаб и умеран, југоисточни,  на југу Баната и у Доњем Подунављу у појачању.  Најнижа температура од -4 до -1 , а највиша од -1 до 2 степена.    

30.11.2018. Петак: Мало до умерено облачно, углавном суво и још хладније. Ветар умерен и јак, југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено олујни. Најнижа температура од -10 до -5 , највиша дневна од -3 до 1 степени. Упозорење: Потенцијално опасна појава - Тmin < -5 степена, вероватноћа 90%, Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%,

01.12.2018. Субота: Умерено облачно, углавном суво и хладно. Југоисточни ветар у слабљењу. Најнижа температура од -10 до -4 , а највиша од -2 до 3 степени. Упозорење: Потенцијално опасна појава - Тmin < -5 степена, вероватноћа 90%

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије