РХМЗ: Ноћас и сутра веће количине падавина у деловима Србије

У току ноћи и сутра очекује се већа количина падавина у Банату, Поморављу и Шумадији, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода. Си тимови Сектора за ванредне ситуације су и у овом тренутку на терену, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић.

Када је реч о Београду, у току ноћи и сутра најављене су обилне падавине са количином од 20 до 30 милиметара за 12 сати, локално и више, док ће на широј територији града на снази бити наранџасти метеоаларм. 

Сутра су могући и порасти водостаја на Млави, Пеку и Тимоку, као и на Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, Бјелици и горњем току Западне Мораве, упозоравају из РХМЗ.

Како додају, на мањим бујичним водотоцима ових сливова, па и бујичним водотоцима у широј околини Београда могућа су локална изливања.

Извештач РТС-а јавља да се на територији општине Сурчин вода налази на путевима због јаке кише.

Поводом упозорења РХМЗ-а огласио се и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић. 

"Сви тимови Сектора за ванредне ситуације су и у овом тренутку на терену и заједно са локалном самоуправом и осталим снагама заштите и спасавања, прате ситуацију и по потреби ће одмах реаговати" рекао је Марић.

Каже да је ванредна ситуација тренутно на снази на територији Чачка, на целој територији општине Аранђеловац и општине Ивањица, као и на делу територија општина Горњи Милановац, Прибој, Љиг, Рашка, Пожега, Смедеревска Паланка, Велика Плана и Косјерић.

"Током данашњег дана није било нових случајева угрожавања инфраструктруре нити домаћинстава узрокованих падавинама, а у циљу нормализације вршено је рашчишћавање путева на више локација", рекао је Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво