У Нишу и Ћуприји измерен 41 степен, оборен рекорд у Београду

У целој Србији је и даље на снази црвени метеоаларм. У Нишу и Ћуприји измерен је 41 степен, док је температура у Београду после подне достигла 40 степени Целзијуса, чиме је премашена прогнозирана максимална температура за главни град.

До кратког предаха од врелог таласа деле нас још 24 сата. Облаци који су сада изнад Алпа и Аустрије, у недељу увече стићи ће до севера Србије доносећи освежење. До тада, бићемо под утицајем врелог афричког ваздуха.

У Београду ово је најтоплији 5. август у последњих 130 година. Измерено је 40 степени између 16 и 17 часова. Претходни најтоплији 5. август, са 39 степени, био је 1928. године.

Иначе, Завод је издао упозорење за подручје целе Србије на високе температуре до 10. августа.

На територији целе Србије, данас и сутра (5. и 6. августа) максимална очекивана температура биће од 37 до 42 степени Целзијуса.

Топле ће бити и ноћи, у већини места тропске са минималном температуром изнад 20 степени.

Почетком наредне седмице очекује се освежење, а потом ће у среду и четвртак поново бити осетно топлије са температуром од 35 до 40 степени.

Према најави РХМЗ-а, у Србији ће и сутра бити веома топло са максималном температуром од 37 до 42 степена, а увече и у току ноћи ка понедељку на северу и западу очекује се локална појава краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром.

Ветар ће бити слаб, источни и југоисточни. Јутарња температура од 15 до 26 степени, а највиша дневна од 36 до 42 степена Целзијуса.

У току ноћи на северу и западу освежење са појачаним северозападним ветром, пљусковима и грмљавином, а локално су могуће и краткотрајне непогоде са градом и олујним ветром.

Према изгледима времена до 13. августа, у понедељак променљиво облачно, понегде са краткотрајном кишом или локалним пљусковима са грмљавином, на југу и истоку мало, а у осталим крајевима и осетно свежије.

После подне на северу и западу углавном суво.

Од уторка до петка претежно сунчано уз пораст температуре. У среду и четвртак поново веома топло са највишом температуром од 35 до 40 степени.

Од петка постепено свежије са локалним пљусковима и грмљавином.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара