Додела Оскара, 82. пут

Нискобуџетна ратна драма "The Hurt Locker" редитељке Кетрин Бигелоу освојила шест Оскара, укључујући и награде за филм године и најбољу режију. Глумачки Оскари за Сандру Булок, Џефа Бриџиса, Моник и Кристофа Вaлца.

Редитељка филма "The Hurt Locker" Кетрин Бигелоу ушла је у историју седме уметности као прва жена која је освојила Оскара за режију, на 82. додели награда америчке Академије за филмску уметност и науке.

"The Hurt Locker" освојио је и Оскара за најбољи филм године, најбољи оригинални сценарио, као и награде за монтажу, затим монтажу звука и миксовање звука.

Сандра Булок добила је награду за главну женску улогу у филму "The Blind Side", док је Џеф Бриџис освојио награду за најбољу мушку улогу у филму "Crazy Heart".

Оскара за најбоље споредне улоге освојили су Моник, за улогу насилне мајке у филму "Precious", и Кристоф Вaлц, за улогу нацистичког официра у "Проклетницима" Квентина Тарантина.

Опширније о додели Оскара можете прочитати у Магазину.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара